Ta hand om din bokföring

Ta hand om din bokföring

Tjenixen bloggen, hoppas att några av er befinner er ute i det sköna vädret! Själv sitter jag hemma i Avesta och ser över min bokföring, inte det roligaste arbetet kan man tycka men det är ganska behagligt ändå. Enda sedan jag startade mitt företag så har jag skött all bokföring och redovisning på egen hand och på den vägen ska det fortsätta tills jag märker att jag har en tillräckligt hög inkomst för att kunna anställa andra människor att sköta vissa delar av bolaget. Men där är vi inte riktigt än utan jag får sköta min bokföring själv. Jag har många vänner i branschens om även de driver eget och de flesta av dessa har en anställd revisor men det innebär också utgifter, vissa har fått säga upp avtalet med revisorn för att de inte klarar det ekonomiskt annars. Det är väldigt lätt att drivas med i stormen och göra taktiska misstag som kommer kosta mer än de ger i början, vilket är precis det som har hänt många av mina vänner. Avesta är inte jättestort så här har jag relativt låg konkurrens på min marknad men det betyder också att jag måste utöka min verksamhet till en större geografisk marknad. Det resulterar helt klart i fler jobb men det blir också mer pengar som läggs på marknadsföring och liknande, för man vill synas. Istället för att anlita någon som sköter min bokföring så lägger jag hellre de pengarna på marknadsföring så att jag kan få mer kunder, det kommer gynna mig i slutändan. Den här veckan har det varit väldigt mycket olika uppdrag så jag är väldigt glad att veckan går mot sitt slut så jag kan få vila upp mig lite, det blir inte mycket gjort under kommande helgen kan jag lova. Möjligtvis att jag lämnar huset i Avesta någon gång, men inte mer än nödvändigt.  


Kommentarer är stängda.