Fikapaus och bokföring i Karlstad

Fikapaus och bokföring i Karlstad

Hej på er i vårsolen

Idag sitter jag på kontoret och jobbar med vår bokföring och bredvid mig har jag en stor kopp kaffe. Men inte nog med det, på lunchrasten gick jag förbi mitt favoritcafé här i Karlstad och köpte fika till eftermiddagen. Jag vet inte varför men alltid framåt denna tiden så dalar energin och då är det lite extra kämpigt att motivera sig att jobba. Men då får man göra det bästa av situationen och försöka hitta någon ljuspunkt och lite gofika är ju något som piggar upp tycker jag.

Vanligtvis har jag inget emot att sitta med bokföring men vissa dagar är man bara lite mindre upplagd för utmaningen. Ni kan säkert känna igen er? Kanske kan det ha att göra också med att man längtar ut i det fina vårvädret och vill inte sitta inomhus och jobba, men vi får ju försöka lita på att detta bara är början på våren och att sommaren bjuder på många fina dagar. Efter den långa mörka vintern är de flesta av oss desperata efter ljus och värme och vi vill ta tillvara på varenda chans eftersom vädret är så opålitligt. Man vet ju inte om det fina hänger kvar eller om det sen blir kallt och regnigt i veckor.

?Nu när jag snart mumsat i mig mitt fika så känner jag faktiskt hur sockret lurar hjärnan att bli lite piggare så jag får väl passa på att jobba på nu under tiden som energin håller i sig. Ett annat sätt jag använder mig av när det behövs är att sätta på mig hörlurar och ha igång någon peppig och glad musik. Det kan också hjälpa att bara resa på sig ett par minuter och röra på sig för att få igång cirkulationen. Hoppas ni har en underbar dag oavsett vad ni tar er för!


Kommentarer är stängda.